Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта – розпорядження Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області «Про затвердження Правил благоустрою території міста Балаклія»

24.04.2024

Відповідно до ст. ст. 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» розробник проекту регуляторного акта – Управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради Харківської області повідомляють про оприлюднення  проєкту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу проєкту  розпорядження Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області «Про затвердження Правил благоустрою території міста Балаклія».

Стислий зміст проєкту регуляторного акта.

На підставі Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Типових правил благоустрою території населеного пункту, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 № 310, виникла необхідність розробити правила благоустрою території міста Балаклія з метою врегулювання відносин, що виникають у сфері благоустрою міста, створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження та охорони навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на території міста Балаклія.

Правила благоустрою території міста Балаклія  встановлюють правила і норми поведінки у сфері благоустрою міста органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, громадян, які відповідають вимогам чинного законодавства, а також комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у ньому; встановлюють правила утримання об’єктів та елементів благоустрою юридичними та фізичними особами; забезпечують врегулювання питань ліквідації стихійних сміттєзвалищ, розміщення будівельних матеріалів в місцях загального користування, на території житлової та громадської забудови, зелених зон, у тому числі у зв’язку з пошкодженням та знищенням нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України; збереження зелених насаджень, об’єктів та елементів благоустрою їх раціональне використання, належне утримання та охорону.

Під час його прийняття будуть враховані  пропозицій фізичних та юридичних осіб, які приймуть участь в обговорені проекту регуляторного акта.

Розробник регуляторного акта: Управління житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради Харківської області (далі – Управління).

Поштова та електронна адреса розробника регуляторного акта:

64207, Україна, Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, буд. 18,  

Еmail: baluprzhkg@ukr.net, тел. (05749) 2-09-55, 2-06-17.

Спосіб оприлюднення проєкту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу (АРВ): проєкт регуляторного акту та АРВ розміщені 24.04.2024 на офіційному веб-сайті  Балаклійської міської ради Харківської області: https://balakleyamer.gov.ua, в розділі «Документи» підрозділ «Регуляторна політика».

Також з текстом проєкту та АРВ можна ознайомитися у розробника регуляторного акта  Управління за адресою: 64207, Україна, Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, буд. 18,  каб. 243.

 Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань: з 25.04.2024 до 27.05.2024.

 Спосіб надання фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями зауважень та пропозицій:  зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань стосовно проєкту регуляторного акту надаються:

– на адресу електронної поштової скриньки розробника регуляторного акта  Управління: еmail: baluprzhkg@ukr.net;

– у письмовій формі на поштову адресу розробника регуляторного акта  Управління: 64207, Україна, Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, буд. 18,  каб. 243.

Додаткову інформацію можна отримати за адресою розробника регуляторного акта Управління.

Перелік документів для ознайомлення:

1. Проєкт регуляторного акта – розпорядження Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області «Про затвердження Правил благоустрою території міста Балаклія» з Додатком 1 «Правила благоустрою території міста Балаклія»;

2. Аналіз регуляторного впливу проєкту регуляторного акта – розпорядження Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області Про затвердження Правил благоустрою території міста Балаклія».

Управління житлово-комунального господарства,

транспорту та благоустрою Балаклійської міської ради

Харківської області