Проєкт «Спільно. Точки зустрічі»

Проєкт «Спільно. Точки зустрічі», що є ініціативою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Фонду «Професійний розвиток Харкова» та Міністерства молоді та спорту України почав діяти в Балаклії на базі молодіжного хабу Cube youth hub в листопаді 2022 року. Даний проєкт спрямований на підтримку дітей, підлітків та їхніх родин, які постраждали через війну. Зважаючи на той факт, що Балаклія була довгий час в окупації і тільки почала оговтуватись від її наслідків, реалізація проєкту стала вкрай важливим кроком для соціально-емоційної підтримки дітей та підлітків.

Активності на точці «Спільно. Точки зустрічі» проходять за такими напрямками: навчальні та розважальні, заходи з психоемоційної підтримки та заходи з мінної безпеки. 

Навчання в хабі проходить за різними напрямками: підготовчі курси до НМТ, профорієнтаційні тренінги, воркшопи, заняття з логопедом, підготовка до школи для дітей 4-6 років. Розважальні активності включають в себе достатньо широкий спектр: творчі майстер-класи, інтелектаульно- розважальні вікторини, кіновечори, ігрові вечори, спортивні заходи, артпікніки. До роботи в хабі залучені запрошені тренери, місцеві волонтери та спеціалісти з різних спеціальностей, зокрема, вчителі місцевих ліцеїв, логопед та практикуючий психолог. 

В цілому, за період з листопада по квітень 2023 року відбулось 527 заходів, з них: навчальних – 167, з психоемоційної підтримки – 197, розважальних заходів – 125, заходів з мінної безпеки та першої медичної допомоги – 38. Загальна кількість учасників, які долучились до вищезазначених заходів – 5063 особи.

Усі активності проводяться безкоштовно за адресою: м. Балаклія, пл. Ростовцева, 14, приміщення Будинку культури (1 поверх). Всю актуальну інформацію можете знайти на телеграм каналі https://t.me/balaklia_spilno, та на сторінках в соціальних мережах https://www.facebook.com/cubeyouthub?mibextid=LQQJ4d, https://instagram.com/cube_youthhub?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==