ПЕРША ЛАСТІВКА

У п’ятницю 5 травня в приміщенні Центральної Балаклійської бібліотеки відбулась презентація літературного вісника «Промінь Балаклійщини». Її відкрив письменник, керівник літстудії «Промінь» Леонід Тома. Він подякував керівництву Балаклійської військової адміністрації та Балаклійської громади за ефективну допомогу для видання літературного вісника.

Ця перша друкована інформаційна- ластівка дасть змогу балаклійцям ознайомитись із творчістю членів літстудії, учнів та студентів нашого краю. Чимало творчої молоді взяли участь у літературному конкурсі «Антитвір», у віршах, оповіданнях та есе вони висловили свої патріотичні думки й почування. Працівники Балаклійської центральної бібліотеки допомогли організувати ці заходи, створили інформаційну систему для зв’язку зацікавлених сторін. Особливо слід відзначити провідного бібліотекаря Ольгу Шевець.

Вже сьогодні ми можемо сказати, що гроно молодих талантів стали справжнім відкриттям для читачів. Серед них поезії Дмитра Бовдуя, Олени Чикиш, Ксенії Лихо, Дарини Гобан, есеї Олександра Коваленка, Діани Губенко,Павла Сухотеплого ,Кіри Рябініної.

Приємно, що поряд з учнями у творчих змаганнях взяли участь і вчителі. Це стосується поезій Любові Тихоненко, автора двох поетичних книг та Ірини Аршинової, яка крім того підготувала до участі в конкурсі «Антитвір» своїх учнів.

Заслуговує на увагу також творчість вчительки Вербівського ліцею Надії Проценко, вона представила цікаву композицію на відзначення роковин відомого поета, родом з Вербівки Анатолія Перерви.

Українське – це модно! Тримаємо культурний фронт!