Балаклійська міська рада інформує:

Попереду вихідні та святкові дні та вкотре хочеться нагадати, що ще триває пожежонебезпечний період: господарюйте та відпочивайте відповідально, не провокуючи пожежі в екосистемах!

Більшість займань виникають через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сміття, опалого листя, сухостою, та жнивних залишків. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об’єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Так, від початку року на відкритих територіях Харківської області зафіксовано близько 3000 пожеж та понад 70 — в лісових масивах!

Ми закликаємо мешканців не провокувати пожежі в екосистемах, не спалювати суху рослинність та сміття, а також дотримуватися правил безпечного відпочинку в лісопарковій зоні. Кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!