Виконавчий комітет Балаклійської міської ради щодо початку опалювального сезону повідомляє

На сьогоднішній день найгострішим питанням, яке турбує мешканців Балаклійської громади є початок опалювального сезону 2021/2022 р.р. 

Виконавчим комітетом Балаклійської міської ради вжиті необхідні заходи для своєчасного початку опалювального періоду 2021/2022 р.р, а саме: в повному обсязі підготовлені котельні територіальної громади, на сесії Балаклійської міської ради КП БРР «Балаклійські теплові мережі» виділені кошти в сумі 1 160,0 тис. грн. на попередню оплату за природний газ та 1 584,0 тис. грн. на попередню оплату за розподіл  та транспортування газу. Крім цього, з міського бюджету виділені кошти в сумі  990,0 тис. грн. бюджетним установам громади на проплату за  опалення комунальному підприємству.   Також підготовлений житловий фонд, об’єкти соціальної інфраструктури (дитячі садочки, ліцеї, заклади охорони здоров’я та інші).

У помешкання мешканців Балаклійської громади тепло розпочне надходити тоді, коли впродовж трьох діб середньодобова температура зовнішнього повітря становитиме +8ºС або нижче. Враховуючи, що наразі середня добова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб перевищує +8º С, підстав для прийняття рішення про початок опалювального періоду 2021-2022 років немає.

Разом з тим, з 11 жовтня 2021 року розпочато теплопостачання у КНП БМР ХО «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» (має свою котельню з альтернативними джерелами енергії), про що видано відповідне розпорядження міського голови від 11.10.2021 р. №217. 

Вирішується питання постачання природного газу для опалення 28-ми бюджетним установам громади, про що направлено відповідне звернення до Харківської обласної державної адміністрації  щодо прискорення у вирішенні цього питання.

Керівникам закладів дошкільної освіти громади рекомендовано здійснювати обігрів спальних та ігрових  приміщень електрообігрівачами з метою дотримання температурного режиму.

Що стосується Балаклійських ліцеїв, то відповідно до Протоколу Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області,  перенесений початок шкільних канікул на 18 жовтня 2021 року. 

До 18 жовтня, відповідно до прогнозу синоптиків, середньодобова температура буде вищою за +8º С. У понеділок, 18 жовтня, відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Балаклійської міської ради, на якому буде розглянуто питання початку опалювального сезону 2021-2022.