У Балаклійському краєзнавчому музеї відкрита виставка-конкурс “Мозаїка Великодніх передзвонів”

У рамках Великодніх свят  у Балаклійському краєзнавчому музеї відкрита виставка-конкурс “Мозаїка Великодніх передзвонів”.

Відвідати виставку до Балаклійського краєзнавчого музею завітали заступник міського голови Лариса Блудова та начальник відділу культури, спорту, молоді та туризму Володимир Попов.

Метою цієї виставки була популяризацію серед мешканців нашої громади традицій святкування Великодніх свят, українських народних звичаїв, сприяння розвитку народного мистецтва й культури,  формування у дітей та дорослих практичних навичок по виготовленню поробок.  

У конкурсі прийняли участь вихованці дитячих садочків громади, учні загальноосвітніх навчальних закладів та їхні батьки, майстри декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва. Діти й дорослі дуже активно відгукнулися на запрошення, надали близько сотні цікавих робіт.

На виставці представлені писанки та пасхальні  сувеніри, які поєднують природний та штучний матеріал. Готуючись до виставки учасники упродовж певного часу дізнавалися про особливості християнського свята, традиції святкування, це все було враховано при створенні цікавих писанок і розмальовок, штучних пасочок та композицій. У своїй роботі вони використовували різні техніки: плетіння з бісеру та гачком, квілінг і орігамі, аплікацію, декупаж і витинанки. Кожний витвір унікальний, яскравий та витончений.

 Конкурсною комісією будуть відібрані найкращі роботи та визначені переможці конкурсу, про що буде повідомлено додатково.