Проведено навчання з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій

11 березня керівним складом Балаклійського РВ ГУ ДСНС України у Харківській області, особовим складом 42-ДПРЧ м. Балаклія та 30- ДПРП спільно з начальником відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Балаклійської міської ради Олегом Блудовим, керівництвом готелю «Ювілейний» КП БМР “БАЛАКЛІЙСЬКИЙ ЖИТЛОКОМУНСЕРВІС”,  та гуртожитку КЗ “ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, за адресою: Харківська область, Балаклійський район, м. Балаклія, площа Казмірука, 13 було проведено навчання з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій.

Захід було організовано у кілька етапів. Перший з них передбачав гасіння умовної пожежі на третьому поверсі готелю «Ювілейний» чотирьох поверхової будівлі, з другого поверху гуртожитку КЗ “ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ евакуація дітей та евакуація з третього поверху умовно потерпілого з пошкодженням шийного відділення, який опинився в задимленому приміщені. Працюючи в апаратах захисту органів дихання та зору у складі ланки газодимозахисної служби, рятувальники надали першу до медичну допомогу потім винесли потерпілого на свіже повітря та передали до швидкої карети. Та успішно ліквідували умовну пожежу. Приміщення готелю ще раз перевірили на наявність потерпілих.

Наступним етапом вогнеборці розповіли працівникам готелю про першочергові дії в разі виникнення пожежі на об’єкті, про правильність і важливість використання первинних засобів пожежогасіння.

Такі навчання проводяться з метою забезпечення безпечного та ефективного рятування людей та гасіння пожеж на об’єктах з масовим та цілодобовим перебуванням людей.