Запрошуємо до Робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану Балаклійської міської територіальної громади.

До 01 січня 2025року за законом усі громади мають розробити комплексні плани просторового розвитку своїх територій.

Для чого вони громадам та яка їхня користь?

Комплексний план просторового розвитку території громади дає можливість навести лад із земельними ресурсами та забезпечити їхнє прозоре та ефективне використання завдяки цифровізації. Будь-які приховані домовленості про виділення земельних ділянок під те чи інше будівництво стануть неможливими. Використання територій регулюватиметься функціональним призначенням. Отже, мешканці громади можуть бути впевнені, що біля їхнього подвір’я не збудують автозавправку чи завод.

Водночас бізнес зможе швидше знайти ті ділянки, які мають відповідне до його запитів цільове призначення та інфраструктуру. Дозвільні процедури будуть спрощені, а деякі скасовані. Бізнес зможе швидше запустити свої проекти і бути впевненим, що його інвестиції – захищені.

На виконання пункту 42 Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 926 та розпорядженням начальника Балаклійської міської військової адміністрації від 03 вересня 2024 № 2809 «Про розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Балаклійської міської територіальної громади Харківської області» Балаклійська міська рада повідомляє про початок процедури створення робочої групи з формування  завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Балаклійської міської територіальної громади (далі-Робоча група) та оголошує про початок прийому заяв  від активних мешканців громади, які бажають увійти до персонального складу робочої групи.

Вимоги до персонального складу робочої групи:

  • частка членів, що представляють міську раду та її виконавчих органів, не повинна перевищувати половину складу робочої групи плюс одна особа;
  • забезпечити участь у робочій групі не менше одного представника від кожного з старостинських округів територіальної громади, та не менше двох представників від міста Балаклія, які не є співробітниками виконавчих органів міської ради (допускається представлення одним членом робочої групи інтересів кількох суміжних старостинських округів територіальної громади);
  • до складу робочої групи можуть входити депутати, посадові особи міської ради та її виконавчих органів, представники місцевого бізнесу та громадськості, органів державної влади, державних та комунальних підприємств, установ та організацій, органів самоорганізації населення, громадських організацій, інших заінтересованих сторін;
  • при включенні в Робочу групу представників місцевого бізнесу та громадськості надається перевага фахівцям у сфері будівництва, містобудування та архітектури, які мають відповідну вищу освіту та досвід роботи у цій сфері.

Строк приймання заявок на участь у Робочій групі до 04.10.2024.

Заяви на включення до Робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану приймаються:

– електронною поштою на адресу: balgorsvet@ukr.net

– офіційними листами на адресу: 64207, м.Балаклія, вулиця Жовтнева, 18, Ізюмського району  Харківської області.

Заява на включення до Робочої групи: