Другий день Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) проходить динамічно та плідно

Зустрічі, панельні дискусії та тематичні форуми збирають разом лідерів урядів низки країн, представників міжнародних організацій, бізнесу, громадянського суспільства, керівників органів місцевого самоврядування, аби спільно знайти шляхи до стійкого відновлення та модернізації України.

За участі заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталії Козловської та очільниці партії «Слуга народу» Олени Шуляк пройшла панельна дискусія “Приналежність, прозорість та доброчесність у відновленні”. В ході жвавої дискусії обговорили важливість побудови процесу відновлення на засадах чесності та підзвітності. А також представили міжнародним партнерам можливості екосистеми прозорого управління відновленням DREAM. 

Україна, навіть у цей складний час, не лише мужньо бореться з російським агресором, але й активно проводить реформи, спрямовані на подолання корупції. Я впевнений, що маючи чіткі механізми та інструменти, ми зможемо гарантувати прозорість та ефективність використання коштів, наданих на відновлення та реконструкцію наших територій. 

Особливої уваги потребують регіони, де ведуться бойові дії або які потерпають від ворожих обстрілів. Через високі ризики, багато компаній не готові працювати в цих зонах, що ускладнює проведення тендерів на певні роботи.

Незважаючи на ці виклики, Балаклійська громада докладає всіх зусиль для активної розробки проектів з відбудови та пошуку можливостей для їх реалізації! Ми віримо, що спільними зусиллями ми зможемо подолати всі перешкоди та побудувати нове, краще майбутнє для нашої громади та всієї України.

Програма другого дня конференції також включала панельні дискусії щодо:

✔️Зміцнення партнерств для підтримки агропродовольчого сектору України;

✔️Залучення міжнародного муніципального партнерства до відновлення;

✔️Зближення з ЄС та поступової інтеграції до єдиного ринку.

Другий день URC2024 продемонстрував єдність та рішучість міжнародної спільноти підтримати Україну в її прагненні до перемоги та побудови мирного, демократичного та процвітаючого майбутнього!

Віталій Карабанов | начальник Балаклійської МВА