В Україні впроваджується нова соціальна послуга з формування Життєстійкості.

Балаклійська громада стала однією з 5-пілотних територіальних громад Харківщини де буде створено Центр Життєстійкості для надання соціальних послуг та психосоціальної підтримки.

Упродовж 29-30 травня на базі відділення Центру відбувся тренінг «Загальні підходи до формування Життєстійкості на рівні громади» спікеркою якого стала Ірина Єременко – національна консультантка ЮНІСЕФ, заслужений працівник соціальної сфери України. Участь у заході прийняли заступник міського голови Лариса БЛУДОВА, спеціалісти соціальної сфери та захисту дітей, культури, освіти, медицини, представники старостинських округів.

Під час тренінгу спеціалісти посилювали спроможність здійснювати психосоціальну підтримку дітей та сімей, визначали механізми взаємодії між суб’єктами , шляхи перенаправлення  та сформовували навички зміцнення індивідуальної, сімейної та громадської життєстійкості.

Дякуємо нашим партнерам Дитячому Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримку та можливість удосконалювати знання для оперативного та якісного надання послуг мешканцям громади.