25 лютого в Україні відзначається день народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча.

Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

З нагоди дня народження Лесі Українки у Балаклійській центральній бібліотеці відбулося чергове засідання розмовного клубу на тему ‘’Лесини читання’’!

Слухачі мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов’ю до Батьківщини. Присутні ознайомилися з творчістю поетеси. Вони багато чули про неї, та в котре торкнулися більш ширше її життєвого шляху та творчості. Присутні відчули легкий сум у ліричний поезії, глибоку любов до рідної землі, неньки України, декламували її вірші .

А ще 25 лютого на честь дня народження найвідомішої української письменниці й громадської діячки Лесі Українки в Україні відзначають День української жінки! “Поетичне слово Лесі Українки – це найгостріша зброя в боротьбі за визволення нашого народу, а рівночасно, це немов євшан-зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, що будять у нас найкращі почуття щирої любові до свого народу і до рідної землі”- цими словами завершилося засідання розмовного клубу.


Українське – це модно! Тримаємо культурний фронт!