Відбулася презентація результатів проєкту “Відновлення місцевих шкіл задля стійкості”

1 лютого у Києві відбулася презентація результатів проєкту “Відновлення місцевих шкіл задля стійкості”. Участь у презентації взяв начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов та директорка Балаклійського ліцею №5 Яна Глушко.

На подію також завітали представники European Union in Ukraine, Служби зовнішньополітичних інструментів ЄС, представники GIZ / U-LEAD, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство освіти і науки України та інші.

Так, 12 пошкоджених шкіл вже відновили в трьох областях України завдяки проєкту Сміливі відновлювати, який реалізували в межах Шкільної ініціативи програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та за фінансової підтримки Служби зовнішньої політики Європейської комісії (FPI EU), в тому числі і Балаклійський ліцей №5. Роботи було здійснено за принципом «build back better», тобто заклад не просто повернули до стану «як було», а поліпшили шкільний простір, модернізували та облаштували інклюзивні зони.

Відбудувати і відновити все швидко лише за бюджетні кошти — неможливо. Саме тому надзвичайно цінно об’єднуватися з партнерами, громадським сектором, донорами. Щиро дякуємо Програмі «U-LEAD з Європою, фаза II: Відбудова місцевих шкіл для стійкості», який в нашій громаді реалізує Благодійна організація «Благодійний фонд «Сміливі» за допомогу та підтримку у такі важкі воєнні часи! Переможемо ворога, відбудуємо країну!