ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ  БАЛАКЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Відповідно до вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», за рекомендаціями ГУ ДПС у Харківській області, Балаклійська міська військова адміністрація повідомляє наступне. 

Платники податків мають право самостійно обирати спосіб взаємодії з контролюючим органом в електронній формі через Електронний кабінет, реалізувати через Електронний кабінет права та обов’язки, передбачені Податковим Кодексом України (далі – ПКУ), які можуть бути реалізовані в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог вище зазначених Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Листування контролюючих органів з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі, шляхом надіслання документа в Електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу інформації про вид документа, дату та час його надіслання.

Форма Заяви про бажання отримувати документи через Електронний кабінет затверджена наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 №637 зі змінами та наказом від 18.03.2021 №159 «Про затвердження Змін до Порядку функціонування Електронного кабінету».

На сьогодні Електронний кабінет є найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків визначених ПКУ та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та виконання ПКУ. 

При виявленні бажання налагодити листування з контролюючими органами через Електронний кабінет, платник податків має надіслати  до ДПІ через Електронний кабінет заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет за електронною формою  J13916002.