19 січня християни відзначають одне з великих релігійних свят – Водохреща.

19 січня християни відзначають одне з великих релігійних свят – Водохреща. Традиційно в цей день сотні балаклійців освячують воду та пірнають в ополонку.
О 12-й годині біля річок Балаклійка та Ляхівка відбулося освячення води. На одну із таких служб, яку проводив настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці протоієрей Олександр, завітали Балаклійський міський голова Іван Столбовий та посадові особи міської ради. Священнослужитель провів святковий молебень та освятив воду, яка у цей день вважається цілющою.
Служіння у церквах, з нагоди свята Водохреща, пройшло і в старостинських округах Балаклійської територіальної громади, де священники освятили воду, після чого окропили нею усіх присутніх, вітаючи зі святом.
З метою запобігання та попередження небезпечних ситуацій, які могли погрожувати життю та здоров’ю присутніх в період проведення свята були залучені співробітники медичних закладів, поліції та служби надзвичайних ситуацій. Також заходи пройшли з дотриманням усіх карантинних обмежень.

+ Немає коментарів

Додайте свій