Аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирних житлових будинків у Балаклійській громаді

За період окупації та активних бойових дій на території Балаклійської громади армією рф пошкоджено або зруйновано понад 200 багатоповерхівок.
За підтримки Харківської обласної військової адміністрації у Балаклійській громаді продовжують відновлення багатоквартирних житлових будинків.

Аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирного житлового будинку розпочалися на вул. 1-го Травня у місті Балаклія.
За час проведення бойових дій, внаслідок ракетних обстрілів, пошкоджено віконні прорізи, виявлено значні пошкодження покрівлі та значні пошкодження фасадів.
До холодів планується завершити демонтажні роботи, мурування зовнішніх стін, улаштування покриття із рулонних матеріалів, утеплення перекриттів, зовнішнє опорядження фасдів. До початку повномасштабної війни у даному будинку мешкало 113 осіб, які чекають на завершення відновлювальних робіт та поверненню додому.

Спільно з цим, капітальний ремонт реалізується і в с. Нова Гусарівка у багатоквартирному житловому будинку по вул. Молодіжна. Внаслідок артобстрілу у будинку було значно пошкоджено зовнішні стіни, фасад, покрівлю, внутрішні стіни/перегородки, підлогу, інженерні мережі та обладнання тощо.
З початку вересня підрядники виконують демонтажні роботи, влаштування покрівлі, утеплення покриттів, мурування окремих ділянок внутрішніх цегляних стін, заміна віконних та дверних блоків, утеплення та оздоблення фасадів та цоколю будівлі, влаштування вимощення. На сьогоднішній день виконано близько 85% роботи з запланованого, та вже дуже скоро 13 сімей даного будинку зможуть повернутися до свого рідного дому.

Фінансування відновлення даних будинків здійснюється за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії. Також частину коштів на відновлення будинку у с. Нова Гусарівка надає місцевий бюджет.