Відновлення Балаклійської громади за підтримки міжнародних партнерів

Балаклійська громада, переживши майже сім місяців окупації та активних бойових дій, зазнала значних збитків та руйнувань. За цей тривалий період, ракетні обстріли призвели до зруйнування чи пошкодження понад 3400 приватних будинків, понад 200 багатоповерхівок, 15 шкіл, 6 дитячих садочків, а також об’єктів комунальної інфраструктури та медичних закладів. 

На сьогоднішній день у старостинських округах громади триває активна робота щодо відновлення пошкоджених будівель. Зокрема, будівельні матеріали від УВКБ ООН вже надійшли мешканцям Протопопівського, Чепільського та Петрівського старостинських округів. Пріорітетність надавалась мешканцям, які на даний час не отримують виплати за Програмою єВідновлення. Завдяки допомозі УВКБ ООН у селі Шевелівка, після тяжких російських обстрілів, триває процес відновлення пошкоджених будівель. Так, заплановано відремонтувати (стіни, покрівля, двері) близько ста будинків, з яких 42 будинки вже відновлено. Після завершення робіт у селі Шевелівка ці бригади розпочнуть ремонт більше ста будинків у селах Нова Гусарівка та Байрак. 

За підтримки французької неурядової гуманітарної організації “Solidarites International”, найближчим часом близько 85 будинків у селі Шевелівка будуть із новими вікнами та 149 у селі Протопопівка, де у 70 будинків вже встановлені вікна. 

Також чеський фонд “Людина в біді” продовжує роботу над встановленням вікон у багатоквартирних будинках міста Балаклія. Вже проведено реєстрацію осіб, які потребують заміни вікон (близько 500 домоволодінь), і найближчим часом мешканці отримають кошти для встановлення нових вікон. Загалом з початку року чеський фонд допоміг у виплаті коштів на придбання нових вікон 1850 квартирам у Балаклії. 

Зробимо все можливе, щоб до зими якомога більше домоволодінь у Балаклійській громаді були відремонтовані, встановлені вікна та двері. І мешканці, які не змогли перезимувати в 2022 році в своїх домівках, в цьому році зможуть повернутися. Велика подяка усім нашим міжнародним партнерам, які виявили підтримку у важкі часи та допомагають нам відновити нашу громаду. Разом ми сильніше!