Відбулася місія медичних волонтерів FRIDA Ukraine

22-23 квітня відбулася місія медичних волонтерів FRIDA Ukraine до Балаклійської громади. Протягом 2-х днів лікарі надали допомогу постраждалим у місті Балаклія та селищі Петрівське.

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну та окупації населених пунктів Балаклійської громади значних пошкоджень зазнала вторинна та первинна ланка медицини. Проте, робота відновлюється, заклади відбудовуються, фахівці повертаються на робочі місця. Але все одно складним питанням, на даний час, залишається кадрове забезпечення медичних закладів Балаклійської громади. В наш непростий час люди підвищено потребують уваги медичних спеціалістів.

Тому, наша громада з радістю прийняла допомогу від медико-волонтерському руху FRIDA Ukraine. До Балаклійщини завітало 22 вузькопрофільних лікаря, яких на сьогоднішній день, на жаль, не вистачає у медичних закладах Балаклії.

За сприяння Харківської обласної військової адміністрації, Харківської обласної ради в особі заступника голови Харківської обласної ради Валерії Мураєвої терапевти, невропатологи, хірурги, педіатри, психологи, ендокринологи та інші спеціалісти загалом провели:

▪️понад 600 консультацій,

▪️52 ЕКГ та 18 УЗД,

▪️3 операції

та 8 дитячих щеплень.

Мешканці безкоштовно отримали якісну медичну допомогу та необхідні препарати.

Щиро дякуємо медико-волонтерському руху FRIDA Ukraine за турботу про стан здоров’я наших мешканців! Дуже раді, що є багато доброзичливих людей з якими можна згуртуватися для єдиної мети – допомогти населенню в цей непростий час. Кожен на своєму місці працює задля наближення якнайшвидшої перемоги! Все буде Україна!