Українські книжки від міста Львів для патріотичного виховання наших маленьких мешканців

Депутати Львівської міської ради спільно з Благодійним фондом “Домівка милосердя” та Управлінням освіти Львова провели акцію «Читаємо українською», завдяки якій Балаклійська центральна бібліотека та бібліотека для дітей отримала українські книжки, розмальовки, зошити, олівці тощо.

У всі навчальні заклади міста Львів жителі приносили дитячі книги українською мовою, в тому числі європейську, українську дитячу класику, книги зі шкільної програми, про історію України та канцелярські товари.

Зазначимо, що під час окупації з фонду нашої бібліотеки була вилучена вся література на українській мові після 1991 року видання та підготовлена до списання, книги були зняті з полиць і розкидані на підлозі. Викрадені та частково пошкоджені меблі, оргтехніка та комп’ютери. Але минуло 6 місяців з періоду деокупації міста, робота відновилась. Кожен день проводяться різноманітні заходи з відвідуванням наших мешканців. Сьогодні Балаклійська бібліотека працює та з нетерпінням чекає своїх читачів.

Висловлюємо слова щирої подяки усім львів’янам, які долучилися до акції «Читаємо українською», допомогли з наповненням фонду Балаклійської бібліотеки та сприяють патріотичному вихованню дітей нашої громади. Плануємо подальшу співпрацю у напрямку освіти. Разом Переможемо ворога!