28 грудня відбулась ІV позачергова сесія Балаклійської міської ради VIII скликання

Орієнтовний час читання 1 хв читання

28 грудня відбулась ІV позачергова сесія Балаклійської міської ради VIII скликання, під головуванням міського голови Столбового І.М.
Першими питаннями порядку денного були затвердження структур виконавчих органів Балаклійської міської ради на 2021 рік , та затвердження положень:
– Положення про загальний відділ;
– Положення про архівний відділ;
– Положення про відділ кадрів;
– Положення про сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.
Одними з важливих питань на засіданні були створення комунального закладу “Балаклійський центр соціальної підтримки дітей та сімей” ,затвердження Програми розвитку архівної справи та Програми покращення екологічного стану Балаклійської громади на 2021 рік.
В першу чергу сесія була присвячена створенню комунального закладу “Балаклійський центр соціальної підтримки дітей та сімей”. Центр розрахований на 20 дітей, наразі у ньому знаходиться 13, а в подальшому у ньому зможуть перебувати батьки разом з дітьми,які опинились у важких життєвих обставинах.
На сьогоднішній день засновниками центру є Балаклійська міська рада, але співфінансування буде надходити від Донецької селищної ради. В подальшому, розглядаючи закон про співробітництво громад, буде розпочато процедуру того, що дві ради міська та Донецька селищна будуть співзасновниками центру на умовах 50 на 50.
Що стосується питання розвитку архівної справи. Для того щоб жителі нашої громади не витрачали ні кошти, ні час на поїздку до м.Харкова ,було прийнято в комунальну власність територіальної громади трудовий архів, у якому знаходяться особові справи ліквідованих збанкрутілих підприємств. Якщо в районах немає трудових архівів, то ці справи передаються в область у державний архів. Вартість однієї справки у Харкові про заробітну плату, про роботу кожного мешканця сягала би приблизно 300 грн, коли у нашому архіві ця сума в 10 разів менше.
Під час засідання перед депутатами виступив заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Нестєров Дмитро Ігорович, який буде здійснювати адміністративне керування Балаклійському відділу Лозівської місцевої прокуратури. У депутатів була можливість ознайомитись з діяльністю Дмитра Ігоровича та задати турбуючі питання, які стосуються життєдіяльності міста.
На цьому сесія завершила свою роботу, з результатами поіменного голосування депутатів можно ознайомитись на офіційному веб – сайті міської ради.

+ Немає коментарів

Додайте свій