Всеукраїнський зльот учнівських лісництв

Орієнтовний час читання 1 хв читання

19 – 21 жовтня 2021 року в місті Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді було проведено фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Мета змагань:

  • формування екологічної культури особистості;
  • поліпшення ефективності роботи учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів;
  • популяризація практичних результатів роботи учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.

Харківську область  представляли учні Балаклійського ліцею №5 Балаклійської міської ради: Денисенко Єлизавета (10 клас), Кураксіна Варвара (10 клас) та Фурсал Євгеній  (11 клас), які стали переможцями І (обласного) відбіркового етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Програма Зльоту включала оформлення виставки досягнень учнівських лісництв, відкритий захист науково-дослідницької роботи у галузі лісового господарства по секціях: «Захист лісу», «Лісовідновлення та лісорозведення» та «Лісове біорізноманіття» та презентацію досягнень учнівських лісництв.

За підсумками участі у конкурсних випробуваннях команда Високобірського шкільного лісництва отримала Диплом за активну участь у фінальному етапі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв,   а Денисенко Єлизавета отримала Диплом за  І місце у захисті науково-дослідницьких робіт у секції «Лісовідновлення та лісорозведення».

Дітей постійно підтримували їхні керівники: Світлана Сидорова (учитель біології Балаклійського ліцею №5) та Сергія Коновалов (головний лісничий ДП «Балаклійський лісгосп»).