На черговій сесії від «05» жовтня 2021 року депутати Балаклійської міської ради прийняли рішення про створення спеціальної служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних «Соціальне таксі» на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Балаклійської міської ради Харківської області.

          Служба «Соціальне таксі» використовується для перевезення осіб із зниженою руховою активністю, осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних до медичних закладів охорони здоров’я, державних та соціальних установ, вокзалів, банків, на навчання, для взяття участі в культурно-масових заходах та ін. (крім осіб, які користуються автотранспортом, виданим через органи соціального захисту та осіб, які мають власний автотранспорт).

          Для отримання права скористатися даною послугою одержувачу або довіреній особі необхідно звернутися до Балаклійського терцентру та надати такі документи:

  • заяву;
  • довідку до акту огляду медико-соціальною експертною комісією (про групу та причини інвалідності).

Прийом заявок на перевезення здійснюється з понеділка по четвер з 8:00 год. до 17:00 год., у п’ятницю з 8:00 до 15:45 год. за телефоном +38(05749)5 12 49.

          Заява на обслуговування службою «Соціальне таксі» приймається не менше ніж за три дні до виїзду (в особливих випадках – не менше ніж за 1 день до виїзду). При цьому вказується день, час, початковий та кінцевий пункт маршруту, час виїзду та наявність особи яка супроводжує. В день виїзду, заявником надається письмова заява.

          Супровід замовника здійснює представник особи з інвалідністю чи дитини з інвалідністю, який супроводжує пасажира до місця призначення. У разі відсутності представника супровід особи з інвалідністю чи дитини з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату здійснює соціальний працівник або соціальний робітник Балаклійського терцентру.

Виїзд автомобіля служби «Соціальне таксі» проводиться за графіком. При одночасному виклику кількома особами, перевага надається заявникам, котрі повинні дістатись до установ охорони здоров’я.

          Послуги служби «Соціальне таксі» надаються на безоплатній основі.