До уваги населення. АТ “Харківгаз” інформує:

Відповідно до пункту 6.1 розділу 6 Правил безпеки систем газопостачання, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 №285 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 08.06.2015 №674/27119 (надалі – ПБСГ), безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)).

Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

За результатами цих робіт спеціалізованою організацією складається відповідний акт про придатність до подальшої експлуатації димових та вентиляційних каналів, один примірник якого передається газорозподільному підприємству.

Періодичність перевірки і прочищення димових та вентиляційних каналів визначена пунктом 6.8 глави 6 розділу V ПБСГ.

Послуги спеціалізованих організацій щодо виконання робіт з перевірки димових та вентиляційних каналів та визначення їх придатності до подальшої експлуатації з наданням відповідного акту є платними, їх вартість визначається та затверджується по кожній організації окремо.

АТ «Харківгаз» роботи з перевірки димових та вентиляційних каналів не виконує.

Вважаємо за доцільне запропонувати Вам, у подальшому, перед сплатою коштів на вимогу представника будь-якої організації вимагати пред’явлення ним службового посвідчення, а також надання калькуляції вартості послуг, та, за необхідності, юридичної адреси та номеру телефону підприємства.

З переліком організацій, у яких є всі необхідні дозволи на проведення робіт з обслуговування димоходів та вентиляційних каналів можливо ознайомитись на офіційному сайті Управління Держгірпромнагляду України:

http://dozvil.ndiop.kiev.ua/dozvil/search?types_work[]=6&page=1.

Посилання також актуальне і для ТО.