Щодо нарахування плати за вивезення твердих побутових відходів

Комунальне підприємство «Балаклійський Житлокомунсервіс» Балаклійської міської ради Харківської області згідно рішення LXVII сесії Балаклійської міської ради VII скликання № 29-VII від 06.02.2020 року визначено виконавцем послуги з вивезення твердих побутових відходів на території м. Балаклія. При цьому повідомляємо населенню міста Балаклія про необхідність сплачувати за вивезення твердих побутових відходів. З цією метою в місцевій газеті «Вісті Балаклійщини» від 11.08.2021 року №58 була оприлюднена Публічна Оферта до публічного договору та Публічний договір, які також є загальнодоступними на сайті Балаклійської міської ради та на сайті виконавця послуг. На підставі цього Публічного договору з 11.08.2021 року усім мешканцям міста була нарахована плата за вивезення твердих побутових відходів на кожну прописану особу в будинку (квартирі).

Підтвердження непроживання понад 30 календарних днів  зареєстрованих у житлових помешканнях осіб при нарахуванні плати за вивезення твердих побутових відходів здійснюється:

на підставі відповідної заяви особи, яка не проживає за місцем реєстрації. та/або особи, яка не проживає, та готова сплачувати за послугу за місцем проживання в межах міста Балаклія

на підставі довідок з місця роботи, навчання, лікування та/або договору найму житла, у випадку, якщо особа проживає та працює/ навчається/лікується в іншому місті.

у випадку неможливості надання вищевказаних довідок – на підставі відповідного акту щодо зареєстрованих осіб та їх фактичного проживання за участі інспектора абонентського відділу організації – виконавця послуги, власника (уповноваженого представника сім’ї) приватного будинку або квартири та двох його сусідів (свідків).

Підприємство повідомляє про необхідність звернутись до абонентського відділу, що розташований (м. Балаклія, пл. Ростовцева, 24, тел. 5-20-05) з відповідними документами та надати заяви до 1 жовтня 2021 року. При цьому нарахована плата за вивезення твердих побутових відходів на осіб, що не проживають, буде скорегована.

Згідно правил благоустрою міста та ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку та сплачувати за вказану послугу. Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів -тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.