Балаклійська міська військова адміністрація
Протидія домашнього та гендерно зумовленому насильству

«РАЗОМ ПРОТИ БУЛІНГУ»

На сьогодні серед сучасної учнівської молоді  загострилася проблема  насильства,  булінгу – довготривалих агресивних проявів  та цькування у міжособистісних стосунках.  Явище булінгу надзвичайно поширене  у сучасній школі, педагоги багато роблять для того,  щоб запобігти знущанню  та своєчасно його усунути, але цю проблему іноді замовчують, не афішуючи випадки цькувань.  За таких умов проблема не усувається, навпаки, вона набуває більших обсягів  і жорстокіших проявів, призводить до низки руйнівних наслідків.

З 13 вересня фахівцями із соціальної роботи та психологом центру соціальних служб Балаклійської міської ради розпочато проведення профілактичних заходів (бесід, тренінгів, відеолекторіїв)  для  учнів 5 -11 класів та вчителів  ліцеїв м. Балаклія на тему «Булінг. Кібербулінг. Безпека в мережі Інтернет».

Присутні ознайомлюються з видами булінгу, кібербулінгу та відповідальністю, яка насає за вчинення таких дій. Діти дізнаються як протидіяти насильству, як відрізнити типовий конфлікт  і непорозуміння між дітьми  від булінгу, до кого необхідно звертатися за допомогою у таких випадках.  В ході просвітницьких заходів з учнями опрацьовуються вправи, спрямовані на вміння  проявляти та усвідомлювати  свої емоції,  розвивати навички самоаналізу, співпереживання, формування адекватної  самооцінки й толерантного  ставлення до інших, формування позитивного   мікроклімату в класі.

 Наприкінці заходів  учасники отримують  роздаткові та методичні  матеріали для  практичного втілення  отриманих знань.

  Ми закликаємо не бути байдужими до цієї проблеми, адже навіть поодинокий випадок булінгу залишає глибокий емоційний слід на все життя.