З нагоди відзначення 30-ї річниці Дня Незалежності України та 358-ї річниці від Дня заснування міста Балаклія відбулась святкова ярмарка

Сьогодні, 22 серпня 2021 року, з нагоди відзначення 30-ї річниці Дня Незалежності України та 358-ї річниці від Дня заснування міста Балаклія відбулась святкова ярмарка.
У центрі міста з самого ранку лунали пісні та танці. Святковий настрій відвідувачам ярмарку створювали весела музика, гарні пісні у виконанні аматорських колективів Будинку культури та клубів старостинських округів Балаклійської громади.
Мешканці Балаклійської громади та гості мали змогу побувати на наступних локаціях: експозиційні майданчики старостинських округів, представлення страв в рамках конкурсу-гастрофестивалю, експозиційний майданчик Балаклійської міської ради, дитячий майданчик (майстер-класи, фотозони, зона релакса), батути, спортивний майданчик, алея майстрів та багато інших.
У рамках святкового ярмарку відбувся фестиваль-конкурс з гастроспадщини «Смачні візитівки Балаклійщини» серед старостинських округів Балаклійської міської ради, присвячений 30-ій річниці Незалежності України. Експертними журі були – переможець кулінарного шоу «Звана вечеря» та суперфіналіст телевізійного шоу «МайстерШеф» 7-го сезону Михайло Грушецький, член асоціації кухарів та кондитерів України Тетяна Нарлян, старший науковий співробітник Балаклійського краєзнавчого музею Світлана Бирка.
У номінації “Найкраща страва” перемогу здобув Вербівський старостинський округ, друге місце отримав Протопопівський старостинський округ, третє місце – Яковенківський старостинський округ. У номінації “Найкраща випічка” – перше місце – Гусарівський старостинський округ, друге місце – Борщівський старостинський округ, третє місце – Асіівський старостинський округ. “Найкращий напій” – перше місце – Лозовеньківський старостинський округ, друге місце – Шевелівський старостинський округ, третє місце – Новогусарівський старостинський округ. Також всі учасники ярмарку мали змогу скуштувати усі представлені конкурсні страви та віддати свій голос за страву, яка сподобалась найбільше. У номінації “Народу смакує” переможцем став Міловський старостинський округ.
Також нагороджені переможці конкурсу “Творчі перлини”, який проходив серед клубних закладів Балаклійської громади.
Перше місце зайняв Петрівський сільський клуб.
Друге місце – Асіївський сільський клуб.
Третє місце – Протопопівський сільський клуб.
Сільськогосподарські та переробні підприємства, фермери та приватні підприємці з різних куточків Балаклійської громади представили свою найкращу продукцію та порадували покупців своєю продукцією до свят.
Зі словами вітання з нагоди відзначення 30-ї річниці від Дня Незалежності України та 358-ї річниці Дня заснування міста Балаклія до усіх присутніх на ярмарку звернулися Балаклійський міський голова Іван Столбовий, секретар міської ради Оксана Бондар та депутат Харківської обласної ради Павло Столбовий, які побажали щастя, здоров’я, тепла і достатку в кожній родині. подякували усім жителям за щоденну працю та любов до рідного міста.