Балаклійська міська військова адміністрація
Новини

Управління соціального захисту населення Балаклійської міської ради інформує:

Шановні мешканці Балаклійської територіальної громади!

Пропонуємо вам долучитися до донорського руху «ЗДАЙ КРОВ – ВРЯТУЙ ЖИТТЯ», з метою створення запасів компонентів крові для надання своєчасної медичної допомоги пацієнтам в реанімаційному, хірургічному, пологовому  відділеннях нашої лікарні, а також в інших лікувальних закладах області.

При здачі крові донору надається можливість безкоштовного медичного  та клініко-лабораторного обстеження на ВІЛ-інфекцію, вірусні гепатити В, С та сифіліс, визначається група та резус фактор крові.

У дні медичного обстеження та донації крові особа, яка виявила бажання здійснити донацію крові, звільняється від роботи із збереженням за нею середнього заробітку. Такій особі надається день відпочинку після кожного дня забору крові або, за бажанням, цей день приєднується до щорічної відпустки.

Почесні донори України (особи, що безоплатно здійснили донацію крові в кількості 40 разових максимально допустимих доз) мають право на:

– отримання надбавки до пенсії у розмірі 10% затвердженого прожиткового мінімуму;

– безоплатне позачергове зубопротезування;

– пільгове придбання ліків;

– першочергове забезпечення донорською кров’ю та її препаратами, необхідними для їх особистого лікування.

Для зручності донорів, на базі Балаклійської клінічної багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, за адресою: м. Балаклія, вул. Партизанська 25,  працюють  виїзні бригади КНП ХОР «Обласний центр служби крові», які проводять заготівлю крові та її препаратів. 

За детальнішою інформацією з питань донації крові звертатися за телефоном: +380506437113.

Також повідомляємо, що за бажанням, донацію крові можна здійснити в КНП ХОР «Обласному центрі служби крові» за адресою: м.Харків,  вул. Клочківська, 366.

Долучаючись до руху донорства, ви рятуєте людей і піклуєтесь про здоров’я близьких! Кожна Ваша донація може врятувати 3 життя!!!