30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі, є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.

Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Фахівці із соціальної роботи Центру соціальних служб Балаклійської міської ради Харківської області взяли участь у семінарі на тему « Ризики нелегальної трудової міграції», який проходив на базі Балаклійської районної філії Харківського обласного центру зайнятості.

Метою заходу було підвищення обізнаності мешканців Балаклійської територіальної громади про торгівлю людьми. Тіньова злочинна сфера в багатьох державах прийняла масовий характер. Жертвами работоргівлі стають незахищені категорії людей. Відзначення світовою спільнотою цього свята допомагає об’єднати зусилля країн всього світу щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю в цьому напрямку.

Україна докладає багато зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, прийнятий Закон України «Про протидію торгівлі людьми», впроваджений  Національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Наприкінці усі учасники семінару та пересічні мешканці Балаклійської ТГ отримали листівки та буклети тематичного спрямування.