Фахівці із соціальної роботи Центру соціальних служб Балаклійської міської ради Харківської області продовжили роботу щодо відвідування сімей

Протягом минулого тижня фахівці із соціальної роботи Центру соціальних служб Балаклійської міської ради Харківської області продовжили роботу щодо відвідування сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також сімей, що отримують державну допомогу при народженні дитини, з метою перевірки цільового використання коштів. Було відвідано 23 сім’ї, які перебувають на обліку в Центрі як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах, 8 сімей з новонародженими дітьми, та 3 сім’ї, в яких виховуються діти з інвалідністю. Всі ці сім’ї мешкають на території Балаклійської територіальної громади.

Метою відвідувань стала перевірка умов проживання сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та місце дитини в такій родині.

За результатами відвідувань з’ясовано, що більшість батьків створюють для своїх дітей задовільні умови для проживання, але є й такі сім’ї, санітарно-гігієнічні умови яких потребують покращення.

Також у ході відвідування для присутніх членів сімей було надано консультації щодо формування навичок відповідального батьківства, ведення здорового способу життя, ролі сімейного оточення для дитини, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання; було надано гуманітарну допомогу у вигляді дитячих речей, підгузків, дитячого візочка… Особлива увага була приділена роз’яснювальній роботі стосовно шкідливої звички батьків до вживання алкоголю та негативного впливу від цього на розвиток та виховання дітей…