Інформаційно-профілактична робота серед осіб засуджених до покарань без позбавлення волі

Одним із важливих аспектів діяльності Центру соціальних служб  Балакійської міської ради є взаємодія із Балаклійським  районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Відповідно до Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк 13 липня 2021 року на базі Балаклійського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» фахівцем із соціальної роботи Центру соціальних служб разом з інспектором «Центру пробації» проведено інформаційно-профілактичний захід з особами засудженими до покарань без позбавлення волі.

Метою даного заходу є усвідомлення засудженими цінностей людського життя, дотримання норм та правил у суспільстві, недопущення повторних злочинів та осмислення наслідків своїх дій, що сприятиме успішній ресоціалізації.

Під час заходу було акцентовано увагу на дотриманні статей Кримінального Кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо норм поведінки засуджених в громадських місцях та побуті.  У будь-якому випадку потрібно розуміти, що ситуацію можна виправити, бо люди змінюються, за умови поєднання підтримки, допомоги та мотивації до змін.