Відбулась чергова ХIII сесія Балаклійської міської ради VІІI скликання.

Сьогодні, 05 липня 2021 року, у залі засідань міської ради відбулось спільне засідання постійних депутатських комісій та  чергова ХIII сесія Балаклійської міської ради VІІI скликання.

На порядок денний сесії Балаклійської міської ради було винесено 78 питань та розділ різне, а саме:

Спочатку було затверджено ряд рішень щодо зміни засновника, назви та затвердження Статутів навчальних закладів Балаклійської територіальної громади.

Далі були затверджені наступні програми: 

– Програми надання населенню медичних послуг, забезпечення лікарськими засобами і медичними виробами та розвиток і підтримка комунальних закладів охорони здоров’я Балаклійської міської ради Харківської області на 2022-2024 роки, 

– Програми соціального захисту населення Балаклійської міської ради Харківської області на 2022-2024 роки. 

Також були внесені зміни та доповнення до вже діючих програм Балаклійської міської ради: 

– Програми надання населенню медичних послуг, забезпечення лікарськими засобами і  медичними виробами та розвиток і підтримка комунальних закладів охорони здоров’я  Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік,

– Програми соціально – економічного розвитку Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік.

– Програми проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою на території Балаклійської міської ради Харківської області на 2021 рік та інших.

В рамках Програми соціально-економічного розвитку Балаклійської міської ради на 2021 рік” були внесени слідуючі зміни та доповнення:

– виділені кошти на встановлення системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу на об’єкті Балаклійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. О.А. Тризни Балаклійської районної ради Харківської області  за адресою: м. Балаклія вул. Соборна б. 95, Гусарівського навчально-виховного комплексу Балаклійської районної ради Харківської області, за адресою: Харківська область, Балаклійський район, село Гусарівка, вулиця Миру, 13, Балаклійський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Балаклійської районної ради Харківської ради  за адресою: 64201, Харківська обл.,  м. Балаклія, вул. Перемоги, буд. 100

Прийнято субвенцію з державного бюджету на капітальний ремонт по вул. Партизанська 6 млн.грн

Передбачені кошти на фінансову підтримку комунальних підприємств Балаклійської територіальної громади передбачено надання фінансової підтримки 8 комунальним підприємствам Балаклійської територіальної громади на загальну суму 700,0 тис. грн.

Крім того, надано фінансову підтримку КП БРР “Балаклійські теплові мережі” у сумі 1 илн 160 тис. грн. на попередню оплату за природний газ (жовтень).

Доповнили Програму частиною VІІ “Проєкти – переможці конкурсу у рамках Бюджету участі (громадського бюджету) Балаклійської міської ради, які фінансуються у 2021 році” з загальним обсягом фінансування 1440,225 тис. грн. (переможцями конкурсу визначено 22 проєкти, які набрали найбільшу кількість балів за результатами голосування мешканцями територіальної громади, з яких:    4 великих міських – 563,912 тис. грн., 4 малих міських – 193,896 тис. грн., 14 старостинських – 682,417 тис. грн. За умовами конкурсу реалізація зазначених проєктів відбудеться до кінця поточного року.

У рамках програми проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою на території Балаклійської міської ради додатково виділені кошти у сумі 600 тис. грн. на оплату за спожиту електроенергію на вуличне освітлення. Також додатково виділені кошти у сумі 400 тис. грн.на придбання солі для виготовлення піщано-сольової суміші. Додатково виділені кошти у сумі 200 тис. грн. на видалення аварійних дерев. Крім того були внесені зміни до інших програм

Далі сесія розглянула низку земельних питань

Наприкінці сесії було прийнято рішення про прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Ізюмського району Харківської області у комунальну власність Балаклійської територіальної громади Харківської області  нежитлової будівлі – адміністративної будівлі загальною площею 5584,7 кв. м, яка знаходиться за адресою: Харківська обл., Ізюмський (кол. Балаклійський) район, м. Балаклія, вул. Жовтнева, 18.

Всі рішення були прийняті депутатським корпусом одноголосно.