Балаклійська громада на високому рівні виступила на обласному святі до Івана Купала в Сковородинівці.

На території Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди відбувся традиційний культурно-мистецький захід «Містерії Купала з Григорієм Сковородою». У програмі заходу взяли активну участь творчі колективи та народні майстри Балаклійської громади.
На великій та малій сцені з успіхом виступив народний фольклорний гурт «Лозовенчанка». Колектив представив яскраві зразки автентичного фольклорного мистецтва Слобожанщини ХVІІІ століття, викликав жвавий інтерес у глядачів, заслужив визнання та оплески.
Колектив Балаклійського краєзнавчого музею презентував інтерактивну виставку «Таємничі коди пращурів у повсякденні», де було представлено унікальну колекцію вишитих українських сорочок, предметів традиційного одягу та рушників. Для відвідувачів виставки наукові працівники краєзнавчого музею організували можливість доторкнутись до минувшини та приміряти український весільний одяг. Це стало родзинкою заходу та чудовою можливістю зробити незабутні фото на згадку.
Оригінальність власних робіт у жанрах вишивки та різьблення по дереву презентували народні майстри Тамара Уланова та, відповідно, Віталій Воловенко.
Виступи представників Балаклійської громади стали справжньою окрасою культурно-мистецького заходу. Громада традиційно продемонструвала високу майстерність на заходах обласного рівня. Щиру вдячність творчій делегації громади висловив Балаклійський міський голова Іван Столбовий.