В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась церемонія нагородження переможців 1-го етапу Обласного фестивалю-конкурсу традиційних страв, випічки та напоїв Харківщини “Смачного!”

27 червня 2021 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась церемонія нагородження переможців 1-го етапу Обласного фестивалю-конкурсу традиційних страв, випічки та напоїв Харківщини “Смачного!”.

Зібрали та відтворили старовинні та обрядові  рецепти  традиційних страв слобожанської кухні працівники культурних закладів Балаклійської міської ради Харківської області. Виявляли ті страви, які побутують зараз  або побутували у осередках на території  Балаклійщини , а нині забуті. Результат своєї кропіткої, дослідницької праці був представлений на обласному фестивалі – конкурсі традиційних страв, випічки та напоїв Харківщини «Смачного!».

63 записаних рецепта з описом традицій їх приготування та споживання були представлені на фестивалі–конкурсі. З них переможцями I туру стали Петрівський суп «Кондьор», Щука-по завгороднівськи, Лозовеньківські налисники з сиром, Солодуха, Тернівка, Пісний борщ з квасолею та бочковими помідорами, Бурякова юшка, Хрєновуха, Покровські галушки.

Дякуємо всім хто взяв участь у цьому довготривалому проекті, та вітаємо переможців, які були нагороджені дипломами КЗ « Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, а саме: Ліпатову І. А., Мачуліну Р. В., ( Петрівський старостинський округ), Саранчу С.О.,Писарєву О.О,( Гусарівський старостинський округ) Дончик С. Ю.,(Бригадирівський старостинський округ) Григору В.С.,(Лозовенківський старостинський округ), Тарасову С. Ф., Трубчанінову М.В.,( Протопопівський старостинський округ),Зубаренко Т. О., Клюєву Л.С.( Міловський старостинський округ), Шкурат Н. О. ( Пришибський старостинський округ) та бажаємо перемоги у II турі фестиваля – конкурса «Смачного!» у серпні 2021 року.