Проведено профілактичні рейди на території громади в сім’ї з дітьми

Службою у справах дітей та центром соціальних служб Балаклійської міської ради Харківської області спільно з відділом поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області проведено профілактичні рейди на території громади в сім’ї  з дітьми.

У ході обстеження умов проживання виявлено 4 дітей віком: 10 місяців, 1, 3 та 5 років, які перебували в умовах, непридатних для життя малолітніх.

Для недопущення трагічних наслідків дітей вилучено та влаштовано до лікарні для тимчасового перебування.

Як з’ясувалося, троє дітей, – це мешканці Великобурлуцького району Харківської області. Для вирішення питання їхнього соціального захисту малолітніх було передано службі у справах дітей за місцем проживання.

Одна дитина є мешканцем Балаклійської громади. Її матір у 2021 році було притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, а раніше вона була позбавлена батьківських прав стосовно старшої дитини, однак, жодних висновків не зробила.

З метою захисту прав та інтересів дитини, виконавчим комітетом Балаклійської міської ради прийнято рішення про негайне відібрання дитини від матері. До Балаклійського районного суду Харківської області подано позов про позбавлення матері батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини. 

До прийняття судом рішення дитина перебуватиме у Балаклійському центрі соціальної підтримки дітей та сімей.