Відбулась локальна презентація всеукраїнського проекту “Горна державності. Громадянська освіта молоді через історію ремесел”

15 червня 2021 року в КЗ Балаклійський краєзнавчий музей відбулась локальна презентація всеукраїнського проекту “Горна державності. Громадянська освіта молоді через історію ремесел» за участі працівників закладів освіти та культури міста.
Проект реалізується Громадською організацією «Не святі горшки ліплять» (м. Тернопіль) у партнерстві з Регіональним благодійним фондом «Резонанс» (м. Львів) за підтримки Українського культурного фонду.
Мета проекту – сприяння інтеграції тематики історії ремесел у зміст громадянської освіти через практичне дослідження історії гончарства та пропагування традиційних народних ремесел із залученням шкільної молоді та гончарів, а також поширення напрацювань проекту через місцеві презентації, фестиваль громадянської освіти та ремесел, методичні матеріали для тренерів та педагогів.
Проект об’єднав п’ять команд старшокласників з Червонограда (Львівщина), Гусятина (Тернопілля), Вижниці (Буковина), Опішні (Полтавщина) та Балаклії. Команду від нашого міста утворили учні 8-х та 10-х класів Балаклійської ЗОШ І-ІІІ ст. №2: Н. Букач, Д. Пономаренко, Т. Кісельова, К.Отрокова, Е.Ковтун на чолі з вчителем історії та права Ларисою Махаріною.
Презентація була цікавою і пізнавальною. Слухачі змогли дізнатися про особливості традиційних технік гончарства на Слобожанщині та побачити відеофрагменти з їх відтворення за допомогою харківського гончара Андрія Панаріна.