У Балаклійській центральній бібліотеці до Дня вишиванки відбувся тематичний захід

Українська сорочка-вишиванка ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Це не лише витвір мистецтва, а й наш оберіг. Бо закодована одвічними життєдайними знаками сонця, землі і води. І захищає така сорочка, й сили додає, й кохання береже…
20 травня 2021 року в Балаклійській центральній бібліотеці до Дня вишиванки відбувся тематичний захід – зустріч з майстринями-вишивальницями Балаклійщини «Рушник, що вміє промовляти». Майстрині розповіли про виготовлення сорочок-вишиванок, поділились ідеями їх створення, і звичайно, підкреслили її значення для нашого українського народу. Власенко Н.П., викладач педагогічного фахового коледжу КЗ «ХГПА» ХОР разом з студентами підготували невеличний науковий опис з історії вишиванки. Літературна студія «Промінь» (керівник Леонід Тома) поділилась літературним та поетичним надбанням про символ нашої нації – вишиванку.
Щира вдячність за участь у заході нашим балаклійським майстриням – Улановій Тамарі Миколаївні, Севаст’яновій Валентині Василівні, Горлач Валентині Єгорівні, нашим балаклійськім поетам та письменникам – Томі Леоніду, Тихоненко Любові, Лещинській Євгенії та всім учасникам заходу.