Закінчення 2020/2021 навчального року

Законом України «Про повну загальну середню освіту» визначено, що навчальний рік у закладах освіти завершується не пізніше 1 липня. Водночас структуру і тривалість навчальних року, тижня, дня, а також занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу.
У 2020/2021 навчальному році навчальні заняття у закладах загальної середньої освіти Балаклійської міської ради завершаться 31 травня. У цей день у закладах загальної середньої освіти планується проведення свята «Останній дзвоник» з дотриманням карантинних вимог.
Для учнів 9 та 11-х класів планується проведення заходів з вручення документів про освіту, відповідно 11 та 18 червня з дотриманням протиепідемічних заходів.
У даному навчальному році у зв’язку з високим рівнем захворюваності на COVID-19 учні 4, 9 та 11-х класів звільні від державної підсумкової атестації.
Випускники 11-х класів для вступу до вищих навчальних закладів проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться за таким графіком:
21 травня – хімія,
25 травня – англійська мова,
28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту),
1 червня – українська мова, українська мова і література,
4 червня – історія України,
7 червня – фізика,
10 червня – біологія,
15 червня – географія.
Участь в основній сесії ЗНО є безкоштовною. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5-ти навчальних предметів.
Наразі у закладах освіти триває прийняття заяв до зарахування учнів 1-х класів. За прогнозованими даними до 1-го класу планувало прибути 375 учнів на даний час подали заяви 295 учнів, що становий майже 80%. Прийняття заяв триватиме до 31 травня 2021 року.

Начальник відділу освіти                                                                       Світлана ШВІД