Балаклійська міська військова адміністрація
Новини

Балаклійська міська рада Харківської області інформує:

Кабінетом Міністрів України схвалено постанову від 29 березня 2021 року № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України”.

        Постановою запроваджується конкурсний механізм відбору надавачів послуг з виплати та доставки грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. На сьогодні надавачем таких послуг є АТ “Укрпошта”.

        З 1 вересня 2021 року, виплата всіх видів грошової допомоги (допомоги на дітей, допомоги особам з інвалідністю, пільг, житлових субсидій тощо) здійснюватиметься через поточні рахунки банків для всіх одержувачів, крім 4 категорій осіб:

        – осіб з інвалідністю І групи,

        – осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду,

        – осіб, які досягли 80-річного віку,

        – одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

       Ці категорії осіб можуть обрати між адресною доставкою компанією, відібраною на конкурсі, та банківським рахунком. Усі інші особи з 1 вересня 2021 року отримуватимуть виплати лише через поточні рахунки уповноважених банків.

       Просимо громадян, які зараз отримують грошову допомогу (в т.ч. пільги або субсидію) через АТ “Укрпошта”, визначитись з банком для подальшого отримання коштів та надати до управління соціального захисту населення Балаклійської міської ради реквізити банківського особового рахунку. Телефон для довідок: (05749)20932