Відділ освіти Балаклійської міської ради інформує

Відповідно до протоколу № 9 від 09 квітня 2021 року регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області на  території Харківської області та Балаклійської міської ради встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

З метою попередження та зменшення ризиків зараження коронавірусом, враховуючи рішення даного протоколу з 12 квітня 2021 року  керівникам закладів  загальної середньої та позашкільної освіти рекомендовано організувати освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання.  

Закладами освіти обрано та схвалено конкретні електронні освітні платформи, онлайн сервіси та інструменти, за допомогою яких організовується освітній процес під час дистанційного навчання. Водночас педагогічні працівники обирають форми, методи і засоби дистанційного навчання, визначають, у синхронному чи асинхронному режимі проводити конкретне навчальне заняття. 

Зверніть увагу, що не менше 30% навчального часу, передбаченого освітньою програмою закладу освіти, організовується в синхронному режимі — під час якого вчитель та учні одночасно взаємодіють та комунікують між собою в електронному освітньому середовищі (зазвичай онлайн уроки). А 70% навчального часу здійснюється взаємодія в  асинхронному режимі, тобто із затримкою у часі, застосовуючи при цьому інтерактивні освітні платформи, електронну пошту, форуми, соціальні мережі тощо.

Під час дистанційного навчання має забезпечуватися регулярна взаємодія вчителя з учнями та батьками. Велика відповідальність покладається на батьків, які мають  сприяти виконанню дитиною освітньої та навчальних програм, досягненню передбачених ними результатів навчання,  дбати про фізичне та психічне здоров’я дітей, формувати у них навички здорового способу життя, а також сприяти дотриманню учнями академічної доброчесності.