Мешканці м. Балаклія масово викликають аварійну службу через збільшення вмісту одоранту в природному газі


Сьогодні до аварійної служби 104 АТ «Харківгаз» масово надходять виклики від мешканців м. Балаклія, с. Вербівка, Пришиб, Явір через запах газу у будинках. Наразі отримано близько 100 аварійних викликів споживачів. Чисельні перевірки домоволодінь аварійно-диспетчерською службою свідчать про відсутність витоків газу у будинках.

Наймовірніша причина масових викликів служби 104 – суттєве збільшення концентрації одоранту у природного газу на газорозподільній станції (ГРС) Балаклія ГПУ Шебелинкагазвидобування. Природний газ не має запаху. Щоб можна було визначити витік по запаху, до нього додають одорант. Одоризація природного газу, який надходить до споживачів м. Балаклія, с. Вербівка, Пришиб, Явір відбувається на ГРС Балаклія ГПУ Шебелинкагазвидобування. Після ГРС газ потрапляє в газорозподільні мережі, які обслуговує АТ «Харківгаз» і далі в оселі споживачів.

АТ «Харківгаз» просить споживачів провітрити приміщення, де використовується природний газ та зберігати спокій. Не зважаючи на відсутність масових витоків газу в Балаклії, всі аварійні виклики клієнтів компанії будуть повністю відпрацьовані.