«Масляна у Сковороди»

13 березня 2021 року в селі Сковородинівка Богодухівського району Харківської області на території Національного літературно – меморіального музею Г. С Сковороди відбувся святковий захід «Масляна у Сковороди».

У заході прийняли участь усі територіальні громади Харківщини, у тому числі  й наша Балаклійська територіальна громада.

Із великим задоволенням гості заходу насолоджувалися концертом на Сонячній галявині, пригощалися запашними млинцями з чаєм, польовою кашею, охоче брали участь у різних конкурсних програмах свята, після яких найактивніші отримували приємні заохочувальні призи. 

Нашою Балаклійською громадою були представлені колоритно оформлена палатка та композиції з яскраво оформленими стравами, якими балаклійські господині пригостили усіх гостей свята. Підняти настрій присутнім приїхав наш гурт народної пісні «Весела Слобода».

Різноманітні майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, ігрові та спортивні розваги, стилізована анімація, тематичні фотолокації, екскурсії музеєм Григорія Сковороди – далеко не весь перелік розваг, які зробили Масляну на Харківщині по-справжньому цікавою і веселою. 

По завершенню святкування «Масляна у Сковороди» традиційне було велике фаєр-шоу спалювання опудала Зими в знак приходу весни та пробудження землі від зимового сну. Свято видалося чудовим та додало веселого настрою і позитивних емоцій усім його учасникам. 

Участь у святкуванні взяли Балаклійський міський голова Іван Столбовий, працівники відділу культури, молоді, спорту та туризму Балаклійської міської ради.