Відбулась нарада з питань організації освітнього процесу в закладах освіти Балаклійської міської ради

Сьогодні, 18 лютого 2021 року, у актовій залі Балаклійської ЗОШ №2 відбулась нарада з питань організації освітнього процесу в закладах освіти Балаклійської міської ради за участю Балаклійського міського голови Івана Столбового, заступника міського голови Лариси Блудової та керівників закладів освіти.

На початку наради міський голова Іван Столбовий проінформував про зміни, які відбулись в громаді, а саме про передачу в комунальну власність всіх бюджетних закладів і установ, в тому числі і закладів освіти, про бюджет та забезпечення фінансування в цих закладах, зміни в старостинських округах, залишки освітянської субвенції, про програму соціально-економічного розвитку, вільні залишки, які розподілені між трьох громад колишнього Балаклійського району, їх подальше використання та багато інших питань, які стосуються нашої громади.

Начальник відділу освіти Світлана Швід доповіла про роботу закладів дошкільної та середньої освіти в умовах нової адміністративної реформи. 

Під час наради були розглянуті питання організації освітнього процесу в закладах освіти: 

  • наповнення класів; 
  • охоплення дітей дошкільною освітою;
  • підготовка Балаклійського округу до проведення ЗНО у 2021 року;
  • атестація педагогічних працівників;
  • нові вимоги санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти;
  • здійснення фінансування.

За підсумками наради керівникам закладів освіти надані доручення щодо підвищення якості організації освітнього процесу у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Балаклійської громади.