ЗВІТ старости Чепільського старостинського округу за 2023 рік

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України,Кабінету міністрів України, Положенням про  старосту та іншими нормативно – правовими документами, що визначають порядок його діяльності Звітую  про роботу  Чепільського старостинського округу за 2023 рік.

  До  Чепільського  старостинського  округу  входять  села Чепіль, Вітрівка в  яких на 01.01.2022 рік проживало 534 осіб з них 16 Вітрівка, 96 дітей,  8 – багатодітних сімей, людей похилого  віку 178 осіб.

Обліковувалось 477 дворів з них 20 Вітрівка.

Наші села  потрапили в  активну  зону  бойових дій більшість населення  мали  покинути  свої  домівки на 01.08 2022р у с Чепіль залишилось   61 чоловік, Вітрівка 4. Але з вересня м-ця жителі поступово почали повертатися.

На  01.01. 2024р. населення  Чепіль – 225 осіб, Вітрівка – 5 осіб.                              Домогосподарства – 123,  вітрівка – 5, дітей до 18 років – 27; Інваліди І – ІІІ гр. – 26 чол; Люди похилого віку 60+  – 123 чол; Багатодітні родини  2.  На  території округу функціонують: ФАП, 1 приватний магазин, 1 павільйон, працює приватне підприємство « АЗІЗ» розробляються та сіються розміновані поля, за аренду паїв людям було виплачено орендну плату за 2022-2023 рр. Нажаль пошкоджені приміщення школи, сільського клубу, старостату, бібліотеки , пошти, адмін. будівля АЗІЗ . ( ці приміщення не функціонують). Двічі на тиждень працює пересувне відділення пошти, двічі на тиждень здійснює соціальний рейс автобус від БФ « Пролісок», раз на місяць приймає сімейний лікар, та лікарі БФ «Премієре Урген».

В с. Чепіль  повністю  зруйновано – 17 будинків на 6 заяв Є-Відновленнянарахована компенсація на знищене майно на суму 9,2 млн. грн.

Пошкоджено 142 домоволодіння Чепіль, 8 домоволодінь Вітрівка  на компенсацію за пошкоджене майно Є-Відновлення  прийнято  – 54 заяви з яких нараховано компенсацію на 48 домоволодінь  на  суму  5332,7  мл.грн. Призупинено розгляд – 5 домоволодінь,  відмовлено – 1.

       Впродовж 2023 року  населенню с. Чепіль та Вітрівка від благодійних  фондів надавалася гуманітарна допомога продуктовими наборами від БФ « Янголи спасіння», « Фонд  Святого Мартіна», « Церква – Голфа», « Мисливці Слобожанщини», « Церква Світло – Євангелії», Міжнародна МБО Надія в дії.

БФ « МЕДАІР» – строй  набори,  отримали  120 домогосподарств

ООН  – шифер, коники, цвяхи,  отримали 134 домогосподарства

БО Габітат фор Гуманіту – буржуйки, отримали 100 дворів

ЖКХ – ЮСБ 142 шт. – отримали 17 дворів 

БФ « Нетрум» – цемент, отримали 53 двори

БФ « Карітас» в березні 2023 була надана грошова допомога по 6600 (вразлива категорія).

Угорською екуменічною службою допомоги  – брикети 28 тон, отримали 55 дворів ( вразлива категорія)

БФ «Карітас» надав допомогу на придбання дров та на оплату комунальних (газопостачання) по 17000грн.(по критеріям отримало 85 домогосподарств).БФ « Медаір »  було завезено дрова в – 36 двори.   З Міського бюджету отримали дрова – 1 домогосподарство( мати син ЗСУ).

На опалювальний сезон 2023 – 2024 р. жителі сіл Чепіль, Вітрівка повністю були забезпечені дровами.

БФ « Медаір » були проведені роботи по перекриттю дахів в 15домоволодіннях, заміна вікон 9 домоволодіннях, заміна дверей 7 домоволодінь.

  БФ « Людина в біді» на території округу було встановлено нову башту, надано насос та частотний пристрій для свердловини. Підприємством Балаклія Водоканал було установлено на свердловину насос та частотний пристрій, усунено – 8 поривів на лінії водогону, провели заміну труби 15м. було відновлено подачу води для населення, але  нажаль водокористувачі  не  всі  сплачували за використану енергію кошти і постачання води було зупинено. Для приміщення ФАПу підприємством Водоканалу було встановлено новий  насос на свердловині, прокладено нову водогінну лінію  80м. в жовтні 2023р. відновлено воду в приміщення ФАПу.

Для відкритого спілкування мешканців створено групу в застосунку «Вайбер», повідомляємо об’явами які розміщуємо в магазинах та приміщенні ФАПу.

У межах  своєї  компетенції надаю  громадянам відповідні консультації та рекомендації як в робочий, так і в позаробочий час, залежно від терміновості ситуацій. Обов’язок старост – представлення інтересів  жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг на місцях. Протягом 2023 року видано довідок різного характеру 96, звернень громадян – 64, оформлено субсидій на тв.. паливо – 5, пільги – 2, ВПО – 2, зареєстровано/ зняття з реєстрації місця проживання – 15 осіб, надано відповіді на нотаріальні запити – 8, посвідчено – 3 довіреності,що прирівнюються до нотаріально посвідчених. Здійснюється облік ведення погосподарських книг з грудня 2023 р розпочато внесення даних в електронну погосподарську книгу.

Ведеться облік військовозобов’язаних та призовників, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних згідно розпорядження  начальника першого відділу Ізюмського РТЦКА та СП.

Також ведеться облік пільгових категорій громадян, які проживають на території округу. Соціальним робітником надаються послуги – 7 особам.

Санітарний стан та благоустрій територій – це візитка  кожного старостинського округу. Жителі села беруть участь у соціально – економічному та культурному житті села. Небайдужою мешканкою села Оленою Василенко нашому старостату надано саджанці ялинок, кустарників, роз, які були висаджені по центральній вулиці села, надані та встановлені лави для відпочинку, дитячий майданчик, за підтримки Олени були задіяні дві сім’ї які привели в належний стан території в центрі села за зупинкою та поштою.

Працівниками з центру занятості  впродовж весняно – осіннього сезону проводилось обкошування трави,вирубка порослі, прибирання сухої трави та листя на узбіччях доріг, кладовищу, біля пам’ятних знаків, на територіях установ. В зимовий період підприємством « АЗІЗ» проводилось відгортання снігу сіл Чепіль та Вітрівка. Хочу вас запевнити, що разом ми  й надалі братимемо активну участь в громадському житті нашого округу та будемо продовжувати відстоювати інтереси нашої громади.

Найважливіше у своїй роботі вважаю взаєморозуміння, співпрацю та довіру мешканців старостату, підприємства, керівництва громади у спільному вирішенні проблем.

Хочу подякувати захисникам і захисницям нашої Батьківщини, кожному жителю Чепільського старостинського  округу та всієї громади. Подякувати  очільникам нашої громади,  керівникам всіх служб та установ Балаклійської міської ради і всім людям , які підтримують мене, дають поради, вносять пропозиції для покращення життя старостату.