Два роки звільнення села Гусарівка від російських окупантів

Сьогодні, 29 березня, минає два роки з того часу, коли Збройні сили України звільнили село Гусарівка від російських окупантів. Це була важлива перемога для Балаклійщини та України.

Звільнення Гусарівки було можливим завдяки відважним діям наших військових. Вони проявили героїзм та національну самосвідомість, борючись за територіальну цілісність України.

Гусарівка протягом місяця перебувала під окупацією. За цей час мирні жителі зазнали жорстокого поводження з боку російських військ. Окупанти грабували, ґвалтували та вбивали людей.

Маючи меншу чисельність, українські військові три тижні відбивали населений пункт. Звільнити Гусарівку українські військові намагалися з початку березня. В боях брали участь бійці 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

Наприкінці березня ворог відступив з втратами. Проте протягом 6-ти місяців село знаходилось у зоні активних бойових дій під постійними обстрілами.

Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у боях за Гусарівку. Ми дякуємо нашим захисникам за їхню відвагу та героїзм. Їхня самовідданість дала нам шанс на життя під вільним українським небом.

Слава Україні! Героям слава!