Відбулося засідання регіонального офісу міжнародного співробітництва з відновлення Харківщини

Про розвиток міжнародної співпраці на Харківщині, допомога закордонних партнерів, відновлення та відбудови об’єктів, пошкоджених внаслідок дій російських окупантів, обговорили на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області 30 січня 2024 року, яке відбулося під керівництвом начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

У режимі онлайн у засіданні взяв участь начальник Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський, начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов, начальники військових адміністрацій населених пунктів та керівники органів місцевого самоврядування району.

Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, який долучився до зустрічі в онлайн-форматі, акцентував на першочерговому відновленню житлової, комунальної та соціальної інфраструктури на постраждалих та деокупованих територіях Харківської області.

Також до засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва долучилися народні депутати України Євген Пивоваров, Марія Мезенцева та Павло Якименко, Харківський міський голова Ігор Терехов, очільниця обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, представники міжнародних організацій, представники посольств, посли та почесні консули. В ході роботи засідання учасники наголосили на тому, що саме плідна співпраця влади всіх рівнів із міжнародними союзниками дозволяє збільшувати темпи відбудови.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.