Допомога Балаклійською громадою для ЗСУ

Допомога нашим захисникам та захисницям – одне з пріоритетних завдань зараз для кожного.

Головне питання, яке виникає поряд з іншими проблемами життєзабезпечення, відновлення та відбудови громади – чим сприяла і допомагала Балаклійська громада Збройним Силам України?

Інформуємо, що до Балаклійської міської військової адміністрації постійно надходять запити військових формувань щодо допомоги, які ми намагаємося задовольняти в повному обсязі.

Зокрема, Балаклійською міською військовою адміністрацією була затверджена Програма підтримки військових частин Збройних Сил України на 2023 – 2024 роки на загальну суму 6 500 000 грн.

У 2023 рік на виконання даної Програми була передана субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на загальну суму 229 300 грн для відновлення та ремонту окремих запасних частин для броньованої техніки та для закупівлі зенітних пошукових прожекторів.

Також Балаклійською міською військовою адміністрацією затверджена Програма забезпечення заходів територіальної оборони Балаклійської міської територіальної громади на 2023-2025 роки на 11 130 000 грн.

В рамках даної програми вже придбано для наших захисників вантажний транспортний засіб PICK UP, марка ISUZU (D-MAX), квадрокоптери

DJI Mavic, ноутбуки, роутери, ІТ-телефони, будівельні матеріали, антени підсилювачі сигналу тощо на загальну суму 2 396 804 грн.

За сприяння Балаклійської міської військової адміністрації для виконання заходів укріплення фортифікаційних споруд надавалася спеціальна техніка та паливно-мастильні матеріали.

Колектив Балаклійської міської ради постійно намагається підтримувати наших захисників. Один з таких прикладів є перерахування одноденної заробітної плати на рахунок благодійного фонду для закупівлі автотранспортного засобу, квадрокоптерів, планшетів та іншої необхідної техніки на загальну суму 820 000 грн. Спільно з БФ «Долоньки» також на залишок цієї суми планується ще докупити мікроавтобус, РЕБ гармати, FPV дрони та усе необхідне обладнання.

Крім того, окремі працівники міської ради постійно допомагають нашим захисникам: надсилають посилки зі смаколиками, теплим одягом, продуктами харчування тощо. В місцях перебування військових на лікуванні доставляють домашні страви, щоб наші військові відчули затишок домашнього тепла.

Продовжуємо усі спільно працювати для нашої Перемоги! Українські воїни розраховують на нашу підтримку. І така допомога – це найменше, що ми можемо зробити, щоб зберегти нашу Державу. Борімося – поборемо! Слава Україні! Слава воїнам ЗСУ!