Сучасна мобільна амбулаторія працює у селі Волохів Яр Балаклійської громади 

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на території Балаклійщини зазнали пошкоджень та руйнувань більшість амбулаторії та фельдшерсько-акушерських пунктів Центру первинної медико-санітарної допомоги. Серед переліку таких підрозділів опинилась амбулаторія с. Волохів Яр. 

За сприяння благодійної організації благодійного фонду «Пацієнти України» було заплановано будівництво нової сучасної амбулаторії. Проте складна ситуація з медичним обслуговування вимагала більш швидкого вирішення проблеми. 

Громадською організацією “Rotary Club “Kharkiv-Siti” було надано гуманітарну допомогу – мобільну амбулаторію. Сучасна мобільна амбулаторія сконструйована для роботи в незалежності від погодних умов, оснащена сучасним обладнанням, що дає можливість надання якісного обслуговування населенню, яке постраждало від дії російської агресії.  

З листопада 2023 року розпочала роботу мобільна амбулаторія, де, станом на сьогодні, вже прийнято понад 235 пацієнтів. Щоденно в приміщенні працює медична сестра, яка надає наступні послуги: надання невідкладної допомоги, вимірювання артеріального тиску, проведення ЕКГ дослідження, перевірка рівню глюкози крові, визначення білку в сечі за допомогою швидкого тесту. Один раз на тиждень за графіком відбувається прийом сімейним лікарем Лапенко Інною Володимирівною з якою можна укласти декларацію, отримати консультацію, направлення на обстеження, виписати рецепт за програмою «Доступні ліки» та отримати безкоштовні ліки за призначенням, також отримати профілактичні щеплення.

Важкі хворі та пацієнти похилого віку, що не здатні самостійно відвідати лікаря обслуговуються вдома. 

Дякуємо усім, хто допомагає та підтримує громаду у тяжкі воєнні часи! Разом ми Переможемо!