Особистий виїзний прийом з мешканцями Міловського старостинського округу Балаклійської громади

Начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов провів особистий виїзний прийом з мешканцями Міловського старостинського округу Балаклійської громади.

Під час прийому жителі звернулись з питаннями, які стосувались відновлення пошкоджених будинків, потреби у дровах, видачі гуманітарної допомоги, працевлаштування, роботи державної програми «єВідновлення». Підіймались також питання водовідведення, газопостачання та опалення.

Після особистого прийому начальник Балаклійської міської військової адміністрації оглянув хід відновлювальних робіт по багатоквартирним житловим будинкам за адресами: вул. Шкільна, 1, 2, 4 та 6, у процесі якого поспілкувався з мешканцями та представниками підрядної організації, які виконують відновлювальні роботи.

Під час військової агресії у Міловському старостинському окрузі пошкоджень зазнало 5 багатоповерхівок та 135 приватних будинків, один багатоквартирний та три приватних будинки зруйновані повністю.

Інформуємо, що за допомоги Благодійної організації «Карітас» у селі Мілова встановлено вікна та двері в 32 квартирах за адресами: Шкільна, 1, 4, 6. 

На сьогоднішній день відбулась реєстрація людей пільгового контингенту на отримання багатоцільової грошової допомоги від Благодійного фонду «Медаір». 

Мешканцям старостинського округу було надано 656 будівельних наборів (плівка, цвяхи, брезент, саморізи, OSB тощо) Харківською обласною військовою адміністрацією та благодійними фондами і організаціями, а саме: МБО «Червоний Хрест», БФ «Івентрум», БО “МЕДАІР”, БО «Проліска», БО «МОМ», також Благодійний фонд «Івентрум» забезпечив 5,6 тоннами цементу домоволодіння мешканців округу.

Благодійною організацією Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) у будівлі Міловської гімназії відновлено покрівлю, замінено вікна та двері, проведено демонтаж пошкодженої системи опалення. За кошти місцевого бюджету зроблене технічне обстеження будівлі гімназії та отримано техзвіт. На основі цих даних будуть проводитись роботи із залучення грантових коштів або Міжнародних фондів для подальшого відновлення будівлі гімназії.

Окрім цього, активно триває реалізація державної програми «єВідновлення». В системі 54 заяви, поданих мешканцями села Мілова, з них розглянуто комісією та винесено рішень про надання компенсації 14 заявникам на загальну суму 1,56 млн.гривень, з яких 10 – вже отримали кошти. У селі Первомайське подано 3 заяви, з яких 2 заяви відносяться до іншої програми, оскільки домоволодіння повністю зруйновані, по 1 заяві нараховано компенсацію у розмірі 107, 5 тис.грн. У селі Криничне заяви на отримання компенсації за пошкоджене майно на сьогоднішній день відсутні.

Робота триває!

За результатами особистого прийому мешканців громади всі звернення будуть розглянуті та вжиті необхідні заходи для їх вирішення.