До уваги мешканців Балаклійської територіальної громади!

За ініціативи Міністерства у справах ветеранів України у складі територіальних громад запроваджується інститут помічника ветерана, як складової системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Місія помічника ветерана — всебічна допомога і сприяння Захисникам та Захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя: від налагодження побуту й порозуміння в родині до працевлаштування, реалізації проєктів власного бізнесу, навчання новим навичкам, реабілітації й лікування, юридичного захисту.Також об’єктом професійної опіки цього фахівця стануть і члени сімей ветеранів, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України.

Обов’язки помічника ветерана:

• моніторинг та визначення потреб цільових категорій громадян, зокрема за допомогою цифрових інструментів Мінветеранів;

• допомога в одержанні довідок;

• допомога з пошуком програм підвищення кваліфікації, опанування нових навчальних сертифікованих програм, перепрофілювання, курсової чи тренінгової підготовки;

• сприяння у працевлаштуванні з урахуванням довоєнного професійного багажу та отриманих у процесі війни нових навичок, що потребують офіційної сертифікації (наприклад, уміння управляти дроном, важкою технікою, навички командної роботи тощо);

• інформування про державні, регіональні, місцеві програми підтримки ветеранів, членів сімей ветеранів;

Кандидатом у помічники ветерана може бути громадянин України, ветеран війни, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, який володіє українською мовою, проживає у громаді, де мешкають і отримувачі відповідного соціального супроводу, має освіту не нижче рівня молодшого бакалавра та перебуває на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни і має реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). 

 Кандидат на посаду помічника ветерана подає заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран ( https://eveteran.gov.ua).

Для заповнення заяви кандидатам потрібно мати:

✓ електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;

✓ документ про освіту;

✓ членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв’язки.

Важливо!

Якщо заяву подає член сім’ї, ветеран має погодити її, наклавши свій електронний підпис. Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де перевірять наявність статусу. Подати можна не більше однієї заяви від особи. Відправлену заяву відредагувати не можна.

За більш детальною інформацією просимо звертатися до Центру соціальних служб Балаклійської міської ради за адресою: м.Балаклія, вул.Центральна 16, каб.6, або за телефоном: 0951314168