Начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов провів особисті виїзні прийоми

Начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов разом з заступником Володимиром Чуприним провів особисті виїзні прийоми у селах Асіївка та Слобожанське Балаклійської громади.

Під час прийому жителі сіл Асіївка та Слобожанське звернулись з питаннями, які стосувались відновлення пошкоджених будинків. Підіймались питання якості води в селі Слобожанське. Також мешканці звертались з потребою в дровах, відновлення ФАПу, роботи державної програми «єВідновлення» тощо.

За результатами раніше озвучених питань мешканців даних населених пунктів інформуємо:

До повномасштабного вторгнення в селі Асіївка налічувалось 145 будинків, пошкоджень зазнало 85 приватних будинків, 2 багатоповерхівки та 3 приватних будинки зруйновані повністю.

На сьогоднішній день благодійними фондами та організаціями відновлено 32 будинки приватного сектору і одна багатоквартирна будівля, планується відновити ще додатково 10 приватних будинків і встановити вікна у двоповерховому багатоквартирному будинку. Також благодійними фондами 50 дворів забезпечено дровами.

Окрім цього, активно триває реалізація державної програми «єВідновлення». В системі 27 заяв, поданих мешканцями с. Асіївка. Нараховано компенсацію по 12 заявам на загальну суму майже 1 млн.грн, виплати отримали 7 заявників.

У селі Слобожанське до війни налічувалось 65 приватних будинків та 9 багатоквартирних двоповерхівок. За період проведення бойових дій пошкоджень зазнало 27 домоволодінь приватного сектору та 8 багатоквартирних будинків.

У селі благодійною організацією найближчим часом планується встановити вікна у семи багатоквартирних двоповерхових будинках.

На сьогоднішній день подана заявка до Фонду відновлення, за кошти місцевого бюджету виготовлена проектно-кошторисна документація, яка отримала позитивний висновок для аварійно-відновлювальних робіт за адресами: вул. Центральна, 8, вул. Центральна, 14, вул. Центральна 16, вул. Миру 7, вул. Миру, 9 в с. Слобожанське.

Також завдяки БО БФ «Пацієнти України» до кінця 2023 року планується провести ремонтні роботи у ФАПі с. Слобожанське.

Реалізація державної програми «єВідновлення»:

▪️в системі 12 заяв, поданих мешканцями с. Слобожанське;

▪️наразі всі подані заявки розглянуті;

▪️виплати отримали 7 заявників;

▪️загальна сума нарахованої компенсації становить 710,421 тис. грн.;

Робота триває!

За результатами особистого прийому мешканців громади всі звернення будуть розглянуті та вжиті необхідні заходи для їх вирішення.