28 вересня відбулося урочисте засідання розмовного клубу, присвячене Дню захисників та захисниць України.

У з’язку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря День захисників і захисниць України перенесено з 14 на 1 жовтня.

Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова.

На захід, який пройшов під гаслом «Величне ім’я-захисник України», було запрошено почесних гостей – славних воїнів Збройних Сил України.

Присутні дуже тепло зустріли виступи артистів та вихованців Балаклійської музичної школи, які разом зі своїми керівниками Тетяною Шерстюк та Тетяною Радченко підготували патріотичну програму з низкою цікавих та захоплюючих номерів.

Любов Тихоненко в своєму виступі зауважила, що воїни захищають наше життя, стоять на сторожі нашого спокою і щастя і, що армія- могутній щит і меч нашої Вітчизни, який може і дає відсіч нападникам і ворогам.

Лейтмотивом свята пролунали слова Леоніда Томи, що ми всі мріємо про те, щоб війна залишилася в минулому, щоб всі воїни повернулися до рідних домівок з Перемогою. З вірою у найскорішу Перемогу! Слава Україні!